Son yıllarda 3D yazıcı teknolojisi ilginç ve yararlı fikirlerin gerçeğe dönüştürülmesinde büyük rol oynadı. Bu bağlamda bilim adamları yine bir ilke imza atarak sıradan bir akıllı telefonu, DNA liflerini ayırt edebilen tam teşekküllü bir mikroskopa çeviren özel bir aksesuar geliştirdi.
University of California, Los Angeles (UCLA)’daki bilim insanları 3D baskı ile hantal ve pahalı tıbbi ekipmanların yerini alacak kanser ve Alzheimer hastalığı ile ilgili analiz ve hastalıkların tanısında kullanılacak bir cihaz üretti.

DNA liflerini tanıyabilen özel floresan mikroskop, Windows Phone işletim sistemli akıllı telefona takıldığında özel yazılım sayesinde mikroskoptan ve sunucu tarafından gelen sonuçları telefon ekranında görüntülebiliyor.
Ucuz ve taşınabilir tıbbi tanı cihazların üçüncü dünya ülkelerindeke insanların yanı sıra uzak bölgelerde yaşayanlara şüphesiz yardım için büyük bir katkı sağlayacaktır. Tabii bu cihazın biraz daha geliştirilmesi gerektiğini belirtmek gerekiyor.
Bir önceki yazımız'da Lityum iyon pil ısınırsa ne olur?[Video] başlıklı makale batarya, ısınma ve Lityum iyon hakkında bilgiler verilmektedir.
-
1 Apple, iPhone 7’de Nasıl Bir Kulaklık Kullanacak?
-
2 Samsung Galaxy S7’nin Hızlı Şarj Reklamı Yayınlandı
-
3 iPhone 7 Plus’ta Çift Arka Kamera Bulunmayabilir
-
4 iPhone 7 Serisi İle İlgili Yeni Detaylar Sızdırıldı
-
5 iPhone 7 Plus 256 GB Depolama ve Çift Kamerayla Geliyor
-
6 HTC 10 Lifestyle Tanıtıldı, İşte Özellikleri!
-
7 Apple’ın Yeni Telefonu iPhone SE Parçalarına Ayrıldı
-
8 Samsung Galaxy A9 Pro Tanıtıldı, İşte Özellikleri!
-
9 iPhone SE Tanıtıldı, İşte Özellikleri ve Fiyatı
-
10 Samsung Galaxy S7’nin Satış Rakamları Şaşırttı!